x
x

Nastavak projekta HZJZ-a: Zdravlje i radno mjesto

  08.11.2019.

U okviru projekta "Živjeti zdravo" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uspješno su implementirali komponentu "Zdravlje i radno mjesto".

Nastavak projekta HZJZ-a: Zdravlje i radno mjesto

Cilj ove komponente je stvaranje radnog okruženja koje motivira zaposlenike na usvajanje zdravih navika, promicanje zdravlja na radnom mjestu i iskazivanje pozitivne brige o zdravlju djelatnika, potrošača i klijenata te očuvanje okoliša.

HZJZ tvrtkama s najbolje ocijenjenim radnim okruženjem dodjeljuje certifikat "Tvrtka prijatelj zdravlja".

Takve su tvrtke pravi primjeri da je ulaganje u zdravlje zaposlenika zapravo ulaganje u produktivnost i razvoj cijele zajednice.

U sklopu primjerice javnozdravstvene akcije, zaposlenici imaju mogućnost izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, izmjeriti tjelesnu masu uz druga antropometrijska mjerenja te dobiti primjer jelovnika pravilne prehrane uz kratko savjetovanje o pravilnoj prehrani.

Također, mogu dobiti informacije o štetnosti pušenja i materijale koji potiču prestanak pušenja, izmjeriti ugljični monoksid u izdahu te, izvodeći zadatke s naočalama koje simuliraju različite razine alkohola, informirati o šteti povezanoj s pijenjem alkohola.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr