x
x

Europsko izvješće o drogama za 2019.: trendovi i razvoj (EMCDDA)

  10.06.2019.

U 2018. u Europskoj uniji je prvi put otkriveno 55 novih psihoaktivnih tvari, čime je ukupni broj tvari pod nadzorom EMCDDA narastao na 730.

Europsko izvješće o drogama za 2019.: trendovi i razvoj (EMCDDA)

Europskom izvješću o drogama za 2019. daje se kratki pregled situacije u području droga u Europi na temelju najnovijih dostupnih podataka. Uz izvješće dostupni su i drugi mrežni resursi s informacijama, uključujući Statistički bilten s izvornim podatcima.

U 2018. u Europskoj uniji je prvi put otkriveno 55 novih psihoaktivnih tvari, čime je ukupni broj tvari pod nadzorom EMCDDA narastao na 730. Procjenjuje se da je oko 96 milijuna osoba u dobi od 15 do 64 godine u Europskoj uniji tijekom života probalo neku od nezakonitih droga. Najzastupljeniji je kanabis koji je probalo 27,4% osoba te dobne skupine. Kokain je probalo 5,4%, MDMA/Ecstasy 4,1%, amfetamine 3,7%, a opioide 0,4% stanovnika Europske unije u dobi od 15 do 64 godine. Procjenjuje se da godišnje 1,2 milijuna stanovnika država članica EU-a započinje tretman ovisnosti zbog uporabe nezakonitih droga. Pročitajte više o Europskom izvješću o drogama za 2019.

Objavljeno je i Izvješće o drogama u Hrvatskoj za 2019. Hrvatska provodi Projekt resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa rehabilitacije i odvikavanja od ovisnosti u terapijskoj zajednici ili zatvorskom sustavu, te ovisnika koji su u izvanbolničkom tretmanu i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog načina liječenja. Više o suzbijanju zlouporabe droga u Hrvatskoj možete pročitati ovdje.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gelMaxfluPLIVIT total energy
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT total energy
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: