x
x

Projektni prijedlog: „Specijalističko usavršavan doktora medicine“

  12.09.2017.

Prezentacija Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“

Projektni prijedlog: „Specijalističko usavršavan doktora medicine“

Slijedom objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga za „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“ (objava dana 4. kolovoza 2017. godine) u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. - 2020.,  dana 8. rujna 2017. godine (petak) održana je prezentacija za sve unaprijed prihvatljive prijavitelje u prostorima Ministarstva zdravstva. 

U okviru ovog Poziva povećat će se broj specijalizacija na primarnoj razini zdravstvene zaštite iz obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije i opstetricije te kliničke radiologije na manje atraktivnim i depriviranim područjima Republike Hrvatske te hitne medicine na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Za financiranje  navedenih specijalizacija u okviru ovog Poziva osigurana je financijska alokacija u ukupnom iznosu od 187 milijuna kuna.

Na prezentaciji su sudjelovali državni tajnik Tomislav Dulibić, dipl. iur., državni tajnik prim. Željko Plazonić, dr. med., pomoćnica ministra dr. sc. Ružica Palić Kramarić, dr. med., ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med. te predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Također, prezentaciji su prisustvovali predstavnici unaprijed određenih prihvatljivih prijavitelja  - 39 domova zdravlja i 21 zavoda za hitnu medicinu jedinice područne (regionalne) samouprave.

Na radionici su predstavljene osnovne informacije vezane uz Poziv na dostavu projektnih prijedloga, dokumentaciju te proceduralno-tehnički kao i sektorski dio.
U okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020., uz već otprije potpisane ugovore o dodjeli bespovratni sredstava s korisnicima izravnih dodjela,  ovo je prvi ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga (trajnog modaliteta) te je još nekoliko projekata / poziva u pripremi.

Izvor: Ministarstvo zdravstva