x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  12.03.2024.

Tribina o poremećajima jedenja

Mjesto: MEF, dvorana Čačković u 16.30h
Organizator: HIIM

Ugledni stručnjaci iz raznih područja pružit će nam važne uvide u poremećaje jedenja koji su sve zastupljeniji u dječjoj i adolescentnoj dobi, posebice anorexiu nervosu.

Zabrinjavajuća činjenica je da se incidencija oboljenja u dobi od 12 i manje godina povećala u odnosu na zadnjih 10 godina. Dodatan značajan izazov čini alarmantna činjenica da postoji porast broja slučajeva anoreksije diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku, tijekom i nakon pandemije COVID-19, posebice u adolescentnoj dobi. Važan čimbenik u liječenju je rano prepoznavanje poremećaja te pravovremen početak liječenja. Ova važnu temu obradit ćemo multidisciplinarnim pristupom na tribini 12.3.2024. s početkom u 16:30h u dvorani “Čačković” na Medicinskom fakultetu Sveučilšta u Zagrebu. Tribinu će moguće biti pratiti i online.

 Zoom link: https://zoom.us/j/96805694498?pwd=NlZmKy9GQ2RnSW5vRnFvRVhySzhaQT09

Panelisti će biti dječji psihijatar prof. dr. sc. Ivan Begovac, pedijatrijska gastroenterologinja prof.dr. sc. Orjena Žaja, sociologinja i savjetodavna terapeutkinja dr. sc. Jelena Balabanić Mavrović koja je i izvršna direktorica Centra za poremećaje hranjenja BEA, te prof. dr. sc. Aleksandra Dugandžić s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga. Pridružit će nam se  i Mateja Klemenečić Klicper koja će podijeliti svoje vlastito iskustvo po pitanju uspješne borbe s ovim poremećajem.