x
x

Medix: Zdravlje i kvaliteta života žena

  09.07.2013.

Uloga ginekologa u zaštiti zdravlja populacije danas je sve zahtjevnija. Prijeko su potrebni opsežno znanje, spretnost i iskustvo kako bi se donosile ispravne kliničke odluke. Uska podjela na interesna područja ne može ispuniti temeljne zadatke modernoga ginekologa, a to su cjelokupna skrb o zdravlju žena u svim životnim razdobljima, te je neophodna interdisciplinarna suradnja.

Medix: Zdravlje i kvaliteta života žena

Medixovo izdanje donosi prikaz značenja dijagnostike i liječenja genskih i epigenskih trombofilija u perinatalnoj medicini, indikacija i učinkovitosti prirodnih gestagena u trudnoći, patofiziologije i rizika sindroma policističnih ovarija, koristi i rizika epiduralne analgezije, problematike cerebralnog oštećenja uzrokovanog perinatalnom asfiksijom, dijagnostike i liječenja urinarne inkontinencije, te postupnika dijagnostike, stupnjevanja i liječenja raka materničnoga vrata, stidnice i rodnice. Posebno su obrađene teme iz područja zaštite zdravlja adolescentica i žena starije dobi.

Vjerujemo da će ove raznovrsne teme iz ginekologije i porodništva probuditi interes šire stručne javnosti u cilju zaštite i očuvanja zdravlja žena.