x
x

Povodom Svjetskog dana bolesnika – 11. veljače

  11.02.2011.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika 11. veljače, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH (MZSS) želi pozvati i potaknuti izgradnju boljeg, sigurnijeg i humanijeg društva u kojem siromašni, bolesni, svi koji na bilo koji način trpe, koji su u nevolji i trebaju pomoć budu u središtu naše pažnje, kako se nitko ne bi osjetio zaboravljenim i marginaliziranim.

Povodom Svjetskog dana bolesnika – 11. veljače

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH kontinuirano poduzima aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete zdravstvene zaštite i veće dostupnosti zdravstvenih usluga te radi na osiguravanju prevencije, skrbi o bolesnima i osiguranju potrebite zdravstvene skrbi svakom bolesniku.

Uz pristup poboljšanja u kvaliteti liječenja, zdravstvenim radnicima i svima koji skrbe o bolesnicima kontinuirano se naglašava značaj i potreba ljudske i moralne potpore. Pažljivim ophođenjem, može se umanjiti strah od bolesti, ojačati povjerenje i poštovanje u zdravstveno i nezdravstveno osoblje, a uz podržavanje želje i volje za liječenjem te vjere i nade u uspješan ishod, zasigurno se mogu postići i bolji rezultati rada.

Na kraju MZSS RH upućuje svim bolesnicima najiskrenije želje za izlječenjem i poboljšanjem njihova zdravlja, a svim članovima njihovih obitelji, te svim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima koji skrbe za njihovo fizičko, mentalno i duhovno zdravlje iskazuje iskrenu zahvalu na brizi i njezi kojom okružuju bolesne te im želi snage kako bi bolesnima na putu liječenja mogli i dalje biti potpora.

Izvor:
MZSS RH