x
x

Upozorenje građanima iz HZZO-a

  27.07.2022.

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) su upozorili građane kako se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode.

Upozorenje građanima iz HZZO-a

Primjerice, jedna je osiguranica prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a.

Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila "nagradni paket HZZO-a pojas za struk" za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Iz HZZO-a pozivaju građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

VEZANI SADRŽAJ