x
x

Tjedan svjesnosti o kroničnim bolestima jetre od 9. do 12. 6.

  10.06.2021.

S obzirom na javnozdravstveni značaj nealkoholne masne bolesti jetre (NAFLD), ove godine u suradnji s udrugom pacijenata oboljelih od bolesti jetre “Hepatos”, Sekcija mladih Hrvatskog gastroenterološkog društva organizira „Tjedan svjesnosti o kroničnim bolestima jetre“ od 9. 6. do 12. 6. 2021.

Tjedan svjesnosti o kroničnim bolestima jetre od 9. do 12. 6.

U ovom tjednu poseban naglasak bit će stavljen na NAFLD kao „tihu epidemiju 21. stoljeća“. Organizirat će se dvije javnozdravstvene akcije s ciljem povećanja svjesnosti o NAFLD-u, prva na Cvjetnom trgu u Zagrebu dana 10. 6. 2021., a druga 11. 6. 2021. na Korzu u Rijeci.

Europski simpozij pod naslovom NAFLD day as a part of the week of chronic liver disease awareness održat će se 12. 6. 2021. u hotelu 4 Opatijska cvijeta u Opatiji..

Na simpoziju će predavanja održati eminentni europski stručnjaci iz područja nealkoholne masne bolesti jetre, kao i kardiolozi, endokrinolozi i pedijatri.

Ovaj događaj je pod pokroviteljstvom Europskog udruženja za bolesti jetre (EASL).

Nakon završetka NAFLD simpozija u nastavku tijekom subote popodne i nedjelje prijepodne (12. 6. i 13. 6.2021) Sekcija mladih Hrvatskog gastroenterološkog društva organizira svoj tradicionalni poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja liječnika pod nazivom „Novosti u gastroenterologiji i hepatologiji“, a koji će se održati u organizaciji Zavoda za gastroenterologiju KBC Rijeka i KB Merkur, Hrvatskog Gastroenterološkog Društva (HGD), Koordinacije Hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma i Udruge medicinskih sestara i tehničara u gastroenterologiji i endoskopiji Hrvatske.

S obzirom na javnozdravstveni značaj bolesti probavnog sustava, cilj ovog tečaja je kroz timski rad gastroenterologa iz općih bolnica i onih s Klinika kroz predavanja koja su bazirana na prikazima slučajeva s kratkim up-to-date smjernicama ukazati na važnost zajedničkog pristupa u dijagnozi, liječenju i praćenju ovih bolesnika.

S obzirom na epidemiološku situaciju tečaj će se organizirati ili u hibridnoj varijanti ili ukoliko nam epidemiološke prilike budu dozvoljavale uživo.

Kotizacije sudionika = 750,00 kn
(uključuje: prisustvovanje online predavanjima 11. - 13. 6.2021.)
Kontakt za kotizacije: 01/2442398; 099/4621958; jduvnjak@hgd.hr