x
x

Psihoterapija psihoza u psihijatrijskim ustanovama, modeli i pristupi u praksi

  28.07.2020.

Izdavačka kuća Medicinska naklada u 2019. godini izdala je novi priručnik „Psihoterapija psihoza u psihijatrijskim ustanovama modeli i pristupi u praksi“, urednice Branke-Restek-Petrović i suradnika.

Psihoterapija psihoza u psihijatrijskim ustanovama, modeli i pristupi u praksi

Iz recenzija...

Za mnoge pacijente oboljele od psihoze boravak u hospitalnoj sredini predstavlja početak dugotrajnijeg liječenja i u značajnoj mjeri determinira daljnji odnos prema psihijatrijskom tretmanu i planu psihofarmakoloških i na planu psihoterapijskih i psihosocijalnih intervencija.

Zbog toga je važno da bolničko liječenje ispuni nekoliko ciljeva: uspostavljanje i održavanje terapijskog odnosa, proradu traumatičnog iskustva akutne psihoze i susreta s antipsihoticima kao i neizbježne ijatrogene traumatizacije, da omogući izgradnju terapijske alijanse s članovima obitelji i u cjelini stvori zdravu osnovu za cjelovit nastavak ambulantnog liječenja i funkcioniranja u zajednici. Neke od tema koje obuhvaća ova knjiga prvi put se pojavljuju na hrvatskom jeziku, što je s obzirom na aktualnost njihove tematike od opće važnosti za psihijatrijsku struku i psihijatre, ali i za sve one koji su aktivno uključeni u proces prevencije, dijagnostike, liječenja i psihosocijalne rehabilitacije u psihijatriji.

- prof. dr. sc. Rudolf Gregurek -

Ova je knjiga podijeljena u četiri tematske cjeline.

Prvi dio daje prikaz teorijskih osnova psihodinamskog razumijevanja psihotičnog procesa, uspostavljanja i održavanja terapijskog odnosa, psihološkog značaja uzimanja psihofarmaka; modernog pristupa liječenju psihoza primjerenog fazi poremećaja i potrebama pacijenata te grupnog psihoterapijskog modela općenito i grupnog psihoterapijskog pristupa u hospitalnim uvjetima.

Drugi dio knjige bavi se integracijom različitih nefarmakoloških i psihoterapijskih metoda unutar jedinstvenog terapijskog programa: KBT terapije, psihosocijalnih metoda, kreativne terapije te bolničke psihoterapije s ciljem ostvarivanja kohezivne i kontejnirajuće terapijske sredine.

Treći dio obrađuje temu povezivanja bolničkog i izvanbolničkog liječenje uključivanjem obitelji u terapijski proces i izgradnjom terapijske alijanse, psihoterapijskog i psihoedukativnog rada s obitelji kao i organizacijom i izborom i izvanbolničkom nastavku liječenja u različitim vrstama grupnih psihoterapijskih tretmana.

Četvrti dio razgrađuje problematiku timskog rada u bolničkom settingu, hijerarhijskom sustavu odjela i ustanove, izgradnji kulture dijeljenja i procesiranja informacija relevantnih za liječenje pacijenata, integracije znanja i iskustva kao i rada na kontratransferu osoblja koji je od velikog značaja za liječenje ove kategorije pacijenata.

- prof. dr. sc. Mate Mihanović

Bibliografski podatci:

 

Autori: Branka Restek Petrović i suradnici

ISBN: 978-953-176-909-0

Godina: 2019.

Opseg: 164 str.

Format: 17 x 24 cm

Težina: 290 g

Uvez: meki

Podnaslov: modeli i pristupi u praksi

 

Cijena: 147,00 kn

Cijena s popustom: 132,30 kn

 

Poveznica: https://www.medicinskanaklada.hr/psihoterapija-psihoza-u-psihitrijskim-ustanovama

 

Nove knjige slične tematike:

HISTERIJA

https://www.medicinskanaklada.hr/histerija ;

HITNA STANJA U PSIHIJATRIJI

https://www.medicinskanaklada.hr/hitna-stanja-u-psihijatriji ;

HRVATSKA PSIHIJATRIJA POČETKOM 21. STOLJEĆA

https://www.medicinskanaklada.hr/hrvatska-psihijatrija-po%C4%8Detkom-21-stolje%C4%87a ;

ISTAMBULSKI SINDROM

https://www.medicinskanaklada.hr/istanbulski-sindrom ;

NELAGODA U KULTURI 21. STOLJEĆA

https://www.medicinskanaklada.hr/nelagoda-u-kulturi-21-stolje%C4%87a ;

NEUROPSIHOANALIZA

https://www.medicinskanaklada.hr/neuropsihijatrija;

PRILOZI ZA UNIVERZALNU TEORIJU I PRAKSU PRISILNOG PSIHIJATRIJSKOG TRETMANA

https://www.medicinskanaklada.hr/prilozi-za-univerzalnu-teoriju-i-praksu-prisilnog-psihijatrijskog-tretmana ;

PSIHODINAMIKA LJUBAVI I MRŽNJE

https://www.medicinskanaklada.hr/psihodinamika-ljubavi-i-mr%C5%BEnje ;

PSIHODINAMIKA POSLOVNIH ODNOSA

https://www.medicinskanaklada.hr/psihodinamika-poslovnih-odnosa;

GRUPNA TERAPIJA ZA PSIHOZE

https://www.medicinskanaklada.hr/grupna-terapija-za-psihoze.

Knjige možete naručiti mailom prodaja@medicinskanaklada.hr, putem web prodavaonice https://www.medicinskanaklada.hr/, telefonom ili u knjižarama Medicinske naklade.