x
x

Predstavljanje knjige “Farmaceuti i farmaceutska djelatnost u domovinskom ratu”

  04.02.2020.

Hrvatsko katoličko liječničko društvo, podružnica Zagreb “Branimir Richter”, Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara predstavit će novu knjigu “Farmaceuti i farmaceutska djelatnost u Domovinskom ratu: zapisi, svjedočanstva i apeli,” 4. veljače 2020. u Zagrebu, Praška 6/II.

Predstavljanje knjige “Farmaceuti i farmaceutska djelatnost u domovinskom ratu”

Predstavljanje će se održati u Hrvatskom katoličkom liječničkom društvu, dvorana Margarita Peraica (Praška 6/II Zagreb), u 19 sati.
Knjigu će predstaviti glavna urednica Ines Buhač, mag. pharm. zajedno sa suradnicima.
 
“Na samim počecima rata u Republiku Hrvatsku pristizale su donacije lijekova i sanitetskog materijala iz cijelog svijeta, najčešće poslane od strane hrvatskog iseljeništva, ali i u organizaciji brojnih humanitarnih organizacija.
 
Sve te ogromne količine lijekova i sanitetskog materijala trebalo je zaprimiti, identificirati (upute i na mnogim svjetskim jezicima) sortirati, pripremiti za distribuciju prema civilnim strukturama, ali i prema braniteljima na prvoj crti bojišnice. S tim u svezi otvarane su brojne donacijske i Caritas ljekarne diljem zemlje. Brojne ljekarne su i uništene granatiranjem, a time i neposredno ugroženi životi brojnim farmaceutskim djelatnicima.” (Izvor: www.4brigada-zng.hr)

HKLD, Podružnica „Branimir Richter“, Zagreb
HKLD, Sekcija farmaceuta i medicinskih biokemičara

Knjigu ćete moći kupiti po cijeni od 100 HRK.
Knjiga se također može kupiti u Hrvatskom farmaceutskom društvu ili putem HFD web trgovine:
https://farmaceut.org/webshop/

Izvor: Hrvatsko katoličko liječničko društvo, Sekcija farmaceuta i medicinskih biokemičara, Hrvatsko farmaceutsko društvo