x
x

Predavanje: Kada je debljina poremećaj prehrane?

  24.02.2018.

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje hranjenja, Centar za zdravlje mladih i Centar za poremećaje hranjenja BEA organiziraju predavanja koja će objediniti medicinsko i psihoterapijsko tretiranje pretilosti i poremećaja hranjenja. Predavanje "Moje tijelo - put zdravlja" će se održati u srijedu, 28. veljače, u Centru za zdravlje mladih, Heinzelova 62a u Zagrebu, s početkom u 18.00 sati.

Predavanje: Kada je debljina poremećaj prehrane?

Predavanja će održati dr. sc. Nina Petričević, dr. med. i Leandra Miletić Činić, dr. med. i psihoterapeut iz Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ "Dr. Andrija Štampar".

Nina Petričević, liječnica s velikim iskustvom u tretiranju pretilosti kod djece i mladih, održat će predavanje "Kada je debljina poremećaj prehrane?" u kojem će prikazati rad savjetovališta pri Centru za zdravlje mladih. Dr. Petričević predstavit će nekoliko slučajeva pacijenata s istom dijagnozom debljine, a s potpuno različitim psihološkim profilom i psihološkom pozadinom debljine, te ponuditi odgovor na pitanje kada je i u kojim oblicima debljina poremećaj jedenja i psihološki problem.

Leandra Miletić Činić liječnica je i psihoterapeutkinja s višegodišnjim iskustvom u radu s oboljelima od anoreksije i bulimije. U svom predavanju naslovljenom "Kako gledam, što vidim?" provest će slušatelje kroz koncept percepcije u realitetnoj psihoterapiji, te odgovoriti na pitanja: kako percipiramo sebe i svijet oko sebe, možemo li utjecati na svoju percepciju, možemo li je mijenjati te kako je relativnost percepcije povezana sa samopoimanjem osoba koje boluju od poremećaja hranjenja.

Predavanja su namijenjena stručnjacima koji svom radu susreću oboljele od anoreksije, bulimije i kompulzivnog prejedanja, ali i pretilosti (liječnicima, psihoterapeutima, nutricionistima, psiholozima i dr) te svima koje zanima ova tematika.

Sudjelovanje na predavanjima "Moje tijelo-put zdravlja" je besplatno, uz obaveznu raniju najavu na info@centarbea.hr.

Izvor: www.stampar.hr

VEZANI SADRŽAJ