x
x

Specijalna bolnica Podobnik slavi 10-i rođendan

  29.01.2018.

U Specijalnoj bolnici Podobnik, prvom i jedinom privatnom rodilištu u Hrvatskoj, od osnutka do danas više od 3000 beba "došlo" je na svijet. Osim rodilišta razvili su i program ginekoloških operacija, a mogu se pohvaliti da su prvi u Hrvatskoj izveli autoransplantaciju ovarijalnog tkiva u pacijentice u prijevremenoj menopauzi.

Specijalna bolnica Podobnik slavi 10-i rođendan

Osim rodilišta razvili su i program ginekoloških operacija, te je svakodnevni pogon ispunjen brojnim malim zahvatima, minimalno invazivnom kirurgijom, laparoskopijom, histeroskopijom te velikim ginekološkim operacijama odstranjenja maternice i uroginekološkim operacijama. Uz modernu operacijsku salu i vrhunsku opremu posebno ističu liječnike, stručne operatere koji rješavaju svaki ginekološki problem.

Od studenog 2014. posebno razvijaju Odsjek za medicinski potpomognutu oplodnju pod vodstvom iznimnog stručnjaka dr.sc. Mire Šimuna Alebića te po godišnjoj stopi od 10-15% raste broj pacijenata koji im pružaju povjerenje za realizaciju svojih nadanja o ostvarivanju roditeljstva. Koristeći se suvremenim dostignućima i znanjima iz područja ginekološke i reproduktivne endokrinologije i biologije, broj ostvarenih trudnoća i zdravih rođenih beba kontinuirano raste.  

Napravili su i  jedinstvenu mobilnu i web aplikaciju 'Žensko zdravlje' koja prvi put na hrvatskom jeziku omogućuje praćenje menstruacijskog ciklusa i trudnoće, a pacijenticama Rodilišta&Poliklinike Podobnik dodatno omogućava uvid u medicinsku dokumetaciju i slike te video s ultrazvučnih pregleda putem weba i pametnih telefona.