x
x

Kako riješiti problem odlaska liječnika?

  03.04.2017.

Problem odlaska liječnika može se riješiti samo sinergijom državne i lokalne politike, objavljeno je na stranicama Hrvatske liječničke komore.

Kako riješiti problem odlaska liječnika?

"Mi smo do danas izdali 1301 potvrdu za odlazak iz Hrvatske, a u tri i pol godine otišao je i nije se vratio 551 liječnik. To je pitanje od nacionalnog interesa pa treba osmisliti kvalitetnu državnu politiku koja u sinergiji s lokalnom politikom jedina može naći rješenje za taj problem", rekao je u srijedu predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimir Goluža na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, posvećenoj utjecaju manjka liječnika na perspektivu funkcionalne održivosti hrvatskog zdravstvenog sustava.

Među onima koji su otišli, 83 posto su liječnici u dobi od 24 do 47 godina. Prosječna dob liječnika u Hrvatskoj je 50 godina, a u idućih 10 godina u mirovinu će otići oko 3700 liječnika. Dr. sc. Goluža je poručio kako je cilj HLK-a omogućiti liječnicima ostvarivanje njihovih profesionalnih ambicija i pravno siguran okvir za kvalitetan rad u Hrvatskoj. Odlasku liječnika pridonose niska cijena rada, koja iznosi 64 kune po satu, i veliki broj prekovremenih sati koje moraju odraditi, a godišnje po liječniku dosežu 180 dana, pojasnio je.  

Više na www.hlk.hr

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT D 2000Plivit C 1000 PlusIbuxin Rapid
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Maxirino
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: