x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  28.05.2024.

Okrugli stol: Zaštita djece od uplitanja duhanske industrije

Mjesto: u Edukacijskom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na adresi Rockefellerova 12 u Zagrebu, s početkom u 10 sati
Organizator: HZJZ

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Nacionalnim povjerenstvom za borbu protiv pušenja Ministarstva zdravstva RH organizira Okrugli stol povodom Svjetskog dana nepušenja. Okrugli stol će se održati 28. svibnja 2024. u Edukacijskom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na adresi Rockefellerova 12 u Zagrebu, s početkom u 10 sati.

Tema ovogodišnjeg događaja je izuzetno važna i aktualna – “Zaštita djece od uplitanja duhanske industrije.”

U današnjem svijetu, gdje je izloženost reklamama za duhanske proizvode sveprisutna, ključno je podići svijest i poduzeti konkretne korake kako bismo zaštitili našu mladež od štetnih utjecaja duhanske industrije.

Duhanska industrija često koristi agresivne marketinške strategije usmjerene prema djeci i adolescentima kako bi ih privukla korištenju duhanskih proizvoda. Ove strategije uključuju atraktivne ambalaže, promocije putem društvenih medija i sponzorstva događaja koji su popularni među mladima. Takvo miješanje duhanske industrije direktno ugrožava zdravlje naše djece te ih izlaže riziku od ovisnosti o nikotinu i ozbiljnih zdravstvenih problema u budućnosti.

Kroz ovaj okrugli stol, želimo raspraviti o strategijama i politikama koje bi trebale biti usmjerene prema zaštiti djece od miješanja duhanske industrije. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i doprinesu ovoj važnoj raspravi.

DNEVNI RED