x
x

MICC 2015: Što se krije iza recenzije?

  12.06.2015.

Medical Information Conference Croatia (MICC) održat će se 18. lipnja 2015. godine pod nazivom: Što se krije iza recenzije? Skup je namijenjen liječnicima, znanstvenicima, djelatnicima u medicini i zdravstvu i informacijskim stručnjacima, ali otvoren je i za studente i ostalu zainteresiranu javnost.

MICC 2015: Što se krije iza recenzije?
Skup boduje Hrvatska liječnička komora (10 bodova za slušače). Kotizacija se ne plaća.

Tijekom kedanaest godina održavanja MICC je tematikom pratio suvremene trendove vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja, istraživanja i zdravstva.

Tema ovogodišnjeg MICC-a je; Što se krije iza recenzije?. U prvom dijelu dana nizom preglednih predavanja, govornici će upoznati sudionike s razvojem, koncepcijom i problematikom otvorenog pristupa, s naglaskom na područje biomedicine. U drugom dijelu, putem nekoliko kraćih izlaganja, pozvani govornici će predstaviti svoje iskustvo s otvorenim pristupom (OA časopisi, repozitoriji, OA nastavni materijali, altmetrija…). Kao i uvijek, završni dio skupa bit će posvećen praktičnim radionicama.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na jedanaestom MICC-u – 18. lipnja 2015.!

Skup organizira Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer.