x
x

Simpozij: LOKUS

  14.03.2014.

Glavna tema ovogodišnjeg simpozija LOKUS (Laboratorij-Organizacija-Kvaliteta-Upravljanje-Sustav) je KOMUNIKACIJA. Tijekom teoretskih i praktičnih sekcija te interaktivnih radionica, sudionici će naučiti kako učinkovito komunicirati, graditi kvalitetne odnose i rješavati konflikte s kolegama, bolničkom upravom, pacijentima i kliničarima.

Simpozij: LOKUS

HDMBLM je za ovogodišnji LOKUS podijelio 30 stipendija za autore najboljih posterskih sažetaka iz Hrvatske te nekoliko stipendija za autore iz Slovenije, Makedonije, Srbije i BiH. Dvije stipendije dodijeljene su autorima najboljih eseja među studentima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu.

LOKUS je primjer uspješne suradnje  struke i industrije. Naš zajednički cilj je osnažiti ulogu naše profesije usavršavanjem znanja i vještina koje su ugrađene i u EC4 European syllabus za poslijediplomsku edukaciju u području kliničke kemije i laboratorijske medicine. Sve veći interes i broj sudionika znak su nam da je ovakav oblik edukacije važan svim kolegama.

Preliminarni program:

- Irena Jukić: Kako Eskimima učiniti led primamljivim

- Stanko Klipa: Prodajne vještine

- Vikica Buljanović: Brojke ne lažu – ekonomski alati u laboratorijskoj praksi

- Ivica Novak: Kako bolesnik vidi laboratorij

- Ivana Ćelap: Razgovarajte s bolesnikom

- Vesna Horvat: Halo doktore, ovdje laboratorij…

- Lidija Bilić-Zulle: Prezentacijske vještine

- Matko Marušić: Istražite, napišite, objavite

Radionica: Komunikacija i rješavanje sukoba (Mirta Fraisman Čobanov)