x
x

Aripiprazol Pliva

Generičko ime:
aripiprazol

ATK
N05AX

Oblici:
Aripiprazol Pliva 30 X 10 mg tablete
VPC: 129.84 kn
SPC >>> Uputa >>>

Aripiprazol Pliva 30 x 5 mg tablete
VPC: 80.15 kn
SPC >>> Uputa >>>

Aripiprazol Pliva 30 X 15 mg tablete
VPC: 205.99 kn
SPC >>> Uputa >>>

Aripiprazol Pliva 30 X 30 mg tablete
VPC: 307.80 kn
SPC >>> Uputa >>>


Skupina:
ostali antipsihotici

Režim izdavanja lijeka:
R ■ Lijek se nalazi na osnovnoj listi HZZO-a što znači da nema doplate

Aripiprazol Pliva indiciran je za liječenje shizofrenije u odraslih i adolescenata u dobi od 15 i više godina.

Aripiprazol Pliva indiciran je za liječenje umjerenih do teških maničnih epizoda u bipolarnom poremećaju tipa I u adolescenata u dobi od 13 godina i starijih tijekom najdulje 12 tjedana.

Aripiprazol Pliva indiciran je za liječenje umjerenih do teških maničnih epizoda u bipolarnom poremećaju tipa I te za prevenciju nove manične epizode u odraslih osoba s pretežno maničnim epizodama u kojih su prethodne manične epizode odgovarajuće reagirale na liječenje aripiprazolom.

Doziranje: Odrasli: 10 ili 15 mg/dan uz dozu održavanja od 15 mg/dan koja se primjenjuje 1 x dne.

- Shizofrenija Preporučena početna doza aripiprazola je 10 ili 15 mg/dan uz dozu održavanja od 15 mg/dan koja se primjenjuje jedanput dnevno neovisno o obrocima. Aripiprazol je učinkovit u rasponu doza od 10 do 30 mg/dan. Nije se pokazalo da doze veće od 15 mg dnevno imaju veću djelotvornost, premda više doze mogu koristiti pojedinim bolesnicima. Maksimalna dnevna doza ne smije biti veća od 30 mg.

- Manične epizode u bipolarnom poremećaju tipa I Preporučena početna doza aripiprazola je 15 mg i primjenjuje se jedanput dnevno neovisno o obrocima kao monoterapija ili kombinirana terapija. Nekim bolesnicima može koristiti viša doza. Maksimalna dnevna doza ne smije biti veća od 30 mg. Prevencija relapsa maničnih epizoda u bipolarnom poremećaju tipa I. Za prevenciju relapsa maničnih epizoda u bolesnika koji već uzimaju aripiprazol kao monoterapiju ili kombiniranu terapiju, nastavite s primjenom terapije u istoj dozi. Prilagodba dnevne doze, uključujući smanjenje doze, mora se razmotriti na temelju kliničkog statusa bolesnika.

Posljednja izmjena: 10. 8. 2020.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
BisolexMaxirinoZipantola PROTECT
PLIVINE GRUPE PROIZVODA