x
x

Nema krize - psiholozi vam poklanjaju tjedan psihologije

  22.02.2012.

Uloga psihologa u zajednici i nedovoljna iskorištenost potencijala koje psihologija može ponuditi građanima samo su neke odrednice ovogodišnjeg, Petog tjedna psihologije, tijekom kojega pripadnici struke ukazuju na svu širinu primjene psihologije u svakodnevnom životu. Brojna predavanja, radionice, okrugli stolovi i tribine tijekom tjedna se održavaju u cijeloj Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva.

Nema krize - psiholozi vam poklanjaju tjedan psihologije
"Naš je cilj predstaviti psihologiju kao struku široke primjene u svakodnevnoj praksi, koja općenito poboljšava kvalitetu života širokog kruga ljudi."

Tjedan psihologije posvećen je obilježavanju godišnjice osnivanja Hrvatskog psihološkog društva, 20. veljače 1953. godine.

U Petom tjednu psihologije, prepunom događanja u više od 50 gradova diljem Hrvatske, predstavnici struke pokušat će približiti psihologiju najširem krugu građana, ukazujući na brojne mogućnosti primjene psiholoških spoznaja u svakodnevnom životu.

Na besplatnim javnim predavanjima, seminarima i savjetovanjima posjetiteljima će biti predočeni brojni zanimljivi detalji iz psihologijske znanosti i struke. Također, kroz razgovore i rasprave s organizatorima događanja moći će dobiti odgovore na pitanja vezana uz razvoj komunikacijskih sposobnosti, ljubav i seksualnost, posao i razvoj potencijala, prevenciju stresa i mnoštvo drugih zanimljivih područja.

Uz tradicionalno opsežan zagrebački program, kao i onaj u 50 gradova diljem Hrvatske u kojima se Tjedan obilježava, ove se godine posebno ističe riječki program pod nazivom Rijeka psihologije.

O zadovoljstvu dosad postignutim svjedoči i predsjednik Hrvatskog psihološkog društva mr. spec. Josip Lopižić koji, međutim, i dalje upozorava na potrebu većeg uključivanja struke u djelovanje zajednice. „Suprotno raširenom shvaćanju, psihologija nije namijenjena samo uskom krugu pojedinaca ili samo onima koji pate od emocionalnih problema. Dapače, naš je cilj predstaviti psihologiju kao struku široke primjene u svakodnevnoj praksi, koja općenito poboljšava kvalitetu života širokog kruga ljudi. Velik broj sugrađana koji se odazvao pozivu za obilježavanje Tjedna psihologije govori nam da smo na pravom putu", poručio je mr. spec. Josip Lopižić.