x
x

Europski dan osviještenosti o antibioticima 18.11.2023.

  17.11.2023.

Povodom Europskog dana svjesnosti o antibioticima 18.11.2023. i Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima, u Zagrebu se održava simpozij na nacionalnoj razini. Simpozij će se održati dana 17. studenog 2023. godine u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

Europski dan osviještenosti o antibioticima 18.11.2023.

Organizatori simpozija su Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Alliance for Prudent Use of Antibiotics (APUA Croatia), Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju, Hrvatsko društvo za infektivne bolesti, Hrvatsko društvo za kliničku farmakologiju i terapiju, Hrvatsko društvo za kemoterapiju, Hrvatsko društvo obiteljskih doktora, Hrvatsko farmaceutsko društvo i Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar”.

Sudjelovanje na skupu je besplatno i bodovati će se prema pravilniku Hrvatske liječničke komore i Hrvatske ljekarničke komore.

Program i više obavijesti na linku.

Europski dan svjesnosti o antibioticima (18. studenoga) i Svjetski tjedan svjesnosti o antimikrobnim lijekovima (WAAW 18. do 24. studenoga) dio su europske i globalne kampanje koja se obilježava svake godine kako bi se poboljšala svijest i razumijevanje antimikrobne rezistencije i potaknula najbolja praksa među javnošću.