x
x

Tečaj I. kategorije: Zatajenje jetre

  24.04.2018.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Poslijediplomski tečaj trajnog medicinskog usavršavanja I kategorije – Zatajenje jetre u organizaciji Zavoda za gastroenterologiju, KB Merkur i Hrvatskog gastroenterološkog društva.

Tečaj I. kategorije: Zatajenje jetre

Tečaj se održava 5. svibnja 2018. u Velikoj predavaoni, KB Merkur, Zagreb.

Tečaj je namijenjem specijalistima i specijalizantima: interne medicine, gastroenterologije, obiteljske medicine i svim ostalim zainteresiranim strukama.

Komplikacije akutnog i kroničnog zatajenja funkcije jetre jedno su o najčešćih bolesti u ordinacijama specijalista gastroenterologije i obiteljske medicine. Zbrinjavanje navedenih bolesnika predstavlja svakodnevni izazov za gastroenterologe i liječnike obiteljske medicine i zahtijeva pravovremeno otkrivanje bolesti, uz interdisclipinarni pristup sustavnoj i dugotrajnoj skrbi.

Neprepoznato i neliječeno akutno zatajenje jetre povezano je s visokim rizikom smrtnog ishoda i jedan je od najčešćih indikacija za urgentnu transplantaciju jetre. S druge strane neprepoznate i neliječene komplikacije kroničnih bolesti jetre dovode do razvoja ciroze jetre i komplikacija portalne hipertenzije.

Cilj ovog tečaja je kroz predavanja i prikaze slučajeva iz prakse upoznati polaznike s općim značajkama akutnog i kroničnog zatajenje funkcije jetre, interdisciplinarnom pristupu dijagnostici i liječenju komplikacija navedenih bolesti uključivo postupak transplantacije jetre.

Program (pdf)

KONTAKT OSOBA ZA PRIJAVU 
Jasenka Duvnjak
E-mail: jduvnjak@hgd.hr
Tel: +385 1 24 42 398
+385 1 46 51 214
Fax: +385 1 46 21 958
Mob: +385 99 46 21 958

Izvor: KoHOM