x
x

Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane

  08.11.2017.

Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem "Nova postignuća i budući izazovi", održat će se od 21. do 24. studenoga, 2017. godine u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji.

Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatsko mjeriteljsko društvo, Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe – SEEN-FSQC te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Nova postignuća i budući izazovi“. Kongres se organizira pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a održat će se od 21. do 24. studenoga 2017. u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji.

Kongres će okupiti stručnjake različitih profila poput liječnika, nutricionista, laboratorijskih analitičara, kemičara, agronoma, veterinara, biokemičara i farmaceuta te akreditacijska i certifikacijska tijela, nadležna regulatorna i nadzorna tijela, kao i proizvođače i distributere prehrambenih proizvoda, sanitarne inženjere i udruge potrošača.

Razmjena iskustava, analiza rezultata i evaluacija dosega imaju presudnu važnost za postizanje zajedničkih ciljeva, a to je pružanje vjerodostojnih informacija o sigurnosti i kvaliteti hrane te davanje smjernica i prijedloga za unapređenje sustava sigurnosti i kvalitete hrane „od polja do stola“.

Kongres će se odvijati u obliku plenarnih predavanja, usmenih izlaganja, satelitskih simpozija, radionica i postera. Usmena izlaganja mogu biti na hrvatskom ili engleskom jeziku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka http://foodsq-congress.eu/registracija/. Više informacija dostuupno je na http://foodsq-congress.eu/