x
x

Tjedan cjeloživotnog učenja, 08. do 15. rujna 2011.

  14.09.2011.

Opći cilj ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja je ukazati na raznolikost cjeloživotnog učenja i veliki broj oblika i načina kojima se ono ostvaruje, a provodi se pod sloganom: "A kako učiš ti?".

Tjedan cjeloživotnog učenja, 08. do 15. rujna 2011.

Ovogodišnji 5. Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava se od 8. do 15. rujna u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Aktivnosti u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske. Važna novina je i uvođenje regionalnih koordinatora koji su zaduženi za pomoć pri organizaciji Tjedna. Također, utemeljena je i nagrada ''Maslačak znanja'' za postignuća u učenju odraslih osoba, čiji je glavni cilj isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja, potaknuti i motivirati sve gađane i građanke u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja. 
  
Međunarodni dan pismenosti (International Literacy Day) UNESCO-ova je inicijativa, čiji je cilj svake godine podsjetiti međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanja odraslih na globalnoj razini. Ideja o obilježavanju Međunarodnog dana pismenosti pojavila se u rujnu 1965. godine u Teheranu, na Svjetskoj konferenciji ministara obrazovanja na temu iskorjenjivanja nepismenosti. Međunarodni dan pismenosti u svijetu se obilježava od 1966. godine upravo na dan 8. rujna.
 
Tjedan cjeloživotnog učenja i obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti dio su mjera Programa gospodarskog oporavka Vlade Republike Hrvatske. 
 
Letak 5. Tjedna cjeloživotnog učenja 2011.
Plakat 5. Tjedna cjeloživotnog učenja 2011.
Letak o Međunarodnom danu pismenosti

Program obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja 2011 možete pogledati na: www.cjelozivotno-ucenje.hr/dogadjanja/grad-zagreb.aspx

Više informacija možete pronaći na: 
www.cjelozivotno-ucenje.hr
www.aoo.hr
 
Pripremila:
Marija Škes, prof. rehab.