x
x

Nacionalni Tjedan školskog doručka

  11.10.2022.

Uoči Svjetskog dana hrane, u razdoblju od 10. do 14. listopada, slavimo treći nacionalni Tjedan školskog doručka. Tjedan školskog doručka pokrenut je u sklopu projekta Živjeti zdravo, pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović, s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

Nacionalni Tjedan školskog doručka

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka. Povodom toga se od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, slavi nacionalni Tjedan školskog doručka.

Tema ovogodišnje proslave Tjedna školskog doručka usmjerena je na početke: početak pravilnih prehrambenih navika, početak školskog dana, početak pripreme doručka, početne faze promjena u svakodnevnim navikama… Za svaki početak potrebno je malo energije i entuzijazma, a to su upravo značajke koje nam školskim doručkom daju svi oni koji rade u školskim kuhinjama diljem Hrvatske.

U Tjednu školskog doručka učenici će na zabavan način naučiti kakav doručak hrani naš mozak, a koja hrana daje energiju i snagu kako bi mogli uživati u igri s prijateljima i sportu. Istraživat će od kuda dolazi hrana na naš stol i kao pravi kuhari smišljat će i pripremati super recepte. I za kraj, pronaći će najbolje načine kako iskoristiti hranu i smanjiti količinu hrane koju bacamo.

Proslavi Tjedna školskog doručka pridružile su se mnogobrojne osnovne škole, a cijeli projekt pratite na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo.

Brošura Tjedna školskog doručka 2022.