x
x

Međunarodni dan mladih – 12. kolovoza 2012.

  10.08.2012.

Svake se godine 12. kolovoza obilježava Međunarodni dan mladih. Vodeća tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je „Izgradnja boljeg svijeta: Partnerstvo s mladima“, a to je i poziv na akciju mladima kao i drugim dionicima diljem svijeta, na razvijanje i uključivanje u partnerstvo s mladima i za mlade s ciljem izgradnje boljeg svijeta.

Međunarodni dan mladih – 12. kolovoza 2012.
"Kako bismo otkrili snagu mladih ljudi, moramo surađivati ​​s njima“, Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Obilježavanjem Međunarodnog dana mladih pruža se prilika za jačanje mehanizama partnerstva s mladima na različite načine - suradnja država, civilnog društva, privatnog sektora, akademske zajednice, posebno u područjima zapošljavanja, poduzetništva, političke uključenosti, zaštita prava i obrazovanja i dr. Događaji kojima se obilježava Međunarodni dan mladih prilika su za međunarodnu zajednicu i UN da pokaže svoje opredjeljenje za mlade ljude, energiju, maštu i inicijativu mladih te njihov ključni doprinos jačanju mira i razvoja u svijetu. Diljem svijeta održat će se proslave s ciljem isticanja mogućnosti i izazova za mlade u različitim regijama i zemljama.

Međunarodni dan mladih Ujedinjeni narodi definiraju mlade kao dobnu skupinu između 15 i 24 godina, koji čine jednu šestinu stanovništva, a mnogi od tih mladih žive u zemljama u razvoju.

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih predloženo je 1991. godine od strane mladih koji su se okupili u Beču, tijekom održavanja prve sjednice Svjetskog foruma mladih UN-a. Za vrijeme Druge svjetske konferencije ministara odgovornih za mlade 1998. godine donesena je Rezolucija o proglašenju 12. kolovoza kao Međunarodnog dana mladih. Preporuka je usvojena 1999. godine, a Međunarodni dan mladih je prvi put obilježen 2000. godine.

Marija Škes, prof.rehab.
Centar za promicanje zdravlja

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Ibuxin RapidGastalZipantola PROTECT
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
Video sadržaj trenutno nije dostupan.
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: