x
x

Projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece

  30.08.2018.

Projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece je osmišljen da bi pomogao u provedbi nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim školama koje su u takvoj situaciji i tako osigurao održavanje i promicanje zdravlja i tjelesne aktivnosti.

Projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece
Poligon nije zamjena za nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture, nego višenamjenski skup kinezioloških pomagala koji pomaže učiteljima i nastavnicima u ostvarivanju ciljeva i zadaća propisanih nacionalnim planom i programom na kreativan, djeci prihvatljiv i zanimljiv način.

Djeca su danas sve manje tjelesno aktivna zbog sjedilačkog načina života, što ima velike posljedice na zdravlje. Važno je stoga od najranije dobi utjecati na aktivnost djece, a upravo se u razdoblju od 1. do 4. razreda osnovne škole najveći broj djece prvi put susreće s organiziranim tjelesnim vježbanjem.

Mnoge osnovne škole u Republici Hrvatskoj ne zadovoljavaju osnovne tehničke, materijalne i prostorne uvjete (nedostatak ili ograničena mogućnost korištenja sportske dvorane), te iz tog razloga nemaju mogućnost provedbe planirane i zakonom propisane nastave Tjelesne i zdravstvene kulture.

Projekt: Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece (pdf)

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
GastalZipantola PROTECTMaxflu
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: