x
x

HZZO upozorava na prevarante

  03.08.2014.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) želi upozoriti građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao zaposlenici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate na kućnim adresama građana.

HZZO upozorava na prevarante

Nedavni slučaj iz Vinkovaca u kojemu je ženskoj osobi prodan tlakomjer uz tvrdnju da je jedna među odabranim pacijentima prema preporuci njezine obiteljske doktorice, pokazuje da prevaranti ne odustaju od pokušaja da izvuku novac od naivnih građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Radnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji.