x
x

Udruga oboljelih od raka pluća pokrenula je kampanju: Užitak disanja

  27.09.2023.

Povodom Svjetskog dana zdravlja pluća, „Jedra“ – Udruga oboljelih od raka pluća pokrenula je kampanju „Užitak disanja“.

Udruga oboljelih od raka pluća pokrenula je kampanju: Užitak disanja

Kampanja se provodi uz podršku Hrvatskog torakalnog društva, Zaklade „Hrvatska kuća disanja“, Hrvatskog društva onkoloških medicinskih sestara i tehničara, Grada Zagreba te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Hrvatske komore medicinskih sestara. Razne aktivnosti u sklopu kampanje trajat će do prosinca 2023.

Cilj ove kampanje je informirati građane koliko je važno zdravlje dišnog sustava i njegov utjecaj na zdravlje cijelog organizma. Za rano prepoznavanje, dijagnosticiranje i liječenje iznimno je važna edukacija građana o prepoznavanju simptoma poput kratkoće daha, suhog kašlja, smanjene fizičke izdržljivosti kao i nezanemarivanje simptoma.

U projektu sudjeluju i učenici Srednje medicinske škole Vrapče kao budući zdravstveni profesionalci koji će nakon obrazovanja nastaviti raditi na promociji zdravlja, prevenciji bolesti, ali i pružanju podrške te edukaciji onih koji su suočeni s rakom pluća i drugim bolestima pluća. Zdravstvena skrb mora bit cjelovita, koordinirana i jednako dostupna svima.