x
x

Tribina: Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta – put prema uspješnosti

  25.11.2019.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na tribinu „Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta – put prema uspješnosti“. Tribina je namijenjena roditeljima učenika osnovnih škola, a održat će se u srijedu, 27. studenoga 2019., s početkom u 18 sati u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a.

Tribina: Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta – put prema uspješnosti

Budući da djeca kroz odrastanje prolaze kroz različite faze koje su karakteristične po određenim izazovima, potrebama i obrascima ponašanja, od velike je važnosti posvetiti pozornost njihovom mentalnom zdravlju. Ono je, baš kao i fizičko zdravlje, vrlo važno jer utječe na mnogobrojne aspekte njihovog života. Za odrastanje te zaštitu i očuvanje mentalnog zdravlja iznimno je važna razina samopoštovanja i samopouzdanja, što osobito dolazi do izražaja u kasnijoj dobi – dobi adolescencije. Najčešće prepreke u tom razdoblju razne su emocionalne poteškoće te nedovoljno razvijene sposobnosti odupiranja negativnom pritisku vršnjačke skupine, a povezane su upravo s niskom razinom samopoštovanja i samopouzdanja. Imajući to u vidu, iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na tribinu „Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta – put prema uspješnosti“. Tribina je namijenjena roditeljima učenika osnovnih škola, a organiziraju je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba.

Tribina „Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta – put prema uspješnosti“ održat će se u srijedu, 27. studenoga 2019., s početkom u 18 sati u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a. 

Tribinu na temu „Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta – put prema uspješnosti“ vodit će mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar aktivno provodi aktivnosti čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života u zajednici u kojoj djeluje, pri čemu se velika pozornost posvećuje društveno odgovornom poslovanju, što uključuje raznovrsne edukacije i predavanja na temu zdravlja.

O Centru za zdravlje mladih Zagreb

Misija Centra za zdravlje mladih Zagreb je povećati dostupnost zdravstvenih sadržaja vezanih za poboljšanje spolno odgovornog ponašanja, zaštitu reproduktivnog zdravlja, zaštitu mentalnog zdravlja te promociju zdravih stilova života mladih. Centar nudi savjetovanje mladima, mladim majkama i obiteljima te savjetovanje za školsku djecu i adolescente s ciljem zdravog odrastanja i što boljeg uklapanja u okolinu. Svaka osoba koja dođe u Centar može i bez uputnice dobiti besplatan i stručan savjet. Uz to, Centar je smješten na mjestu koje je dostupno mladima i dobro povezano gradskim prijevozom, u Heinzelovoj ulica 62a

Kontakt
Ružica Herceg, ruzica.herceg@mpr.hr, +385 91 4669 602;
Jelena Jonke Badić, jelena.jonkebadic@stampar.hr, +385 91 4696 159