x
x

2. međunarodna konferencija o farmaceutskim znanostima

  11.10.2013.

U Zagrebu se 25. i 26. listopada, 2013. godine održava 2. međunarodna konferencija o farmaceutskim znanostima.

2. međunarodna konferencija o farmaceutskim znanostima

Orgnizatori 2. međunarodne konferencije o farmaceutskim znanostima s glavnom temom »Podijelimo viziju o boljim i sigurnijim lijekovima« srdačno Vas pozivaju na sudjelovanje u ovom važnom događaju u Hrvatskoj, čime ćete pridonijeti viziji o sigurnosti lijekova te razvoju mreže znanstvenika i stručnjaka koji skrbe o boljim i sigurnijim lijekovima.

U vrijeme snažnih utjecaja u farmaceutskim znanostima prema zajedničkim naporima u utiranju smjernica u otkriću, razvoju i uporabi lijekova, važno je poticati i podupirati farmaceutske znanosti u svim područjima, koja se odnose na sigurnost lijekova. U tim nastojanjima vjerujemo da je napredak moguće postići zajedničkim djelovanjem svih zainteresiranih grupacija, znanstvenog okruženja u industriji, regulatornih tijela i akademije. Za sve koji su uključeni u istraživanje i razvoj lijekova imperativ je ubrzati razvoj sigurnih lijekova, jer oni podupiru biomedicinska istraživanja za dobrobit pacijenata.

Cilj ove konferencije je jačanje i širenje međunarodne mreže koja unapređuje i podupire paradigmu sigurnosnih znanosti, promidžbom najnovijih napredaka u farmaceutskim znanostima i uspostavljanjem dobrih kontakata među interesnim grupacijama – a sve radi unapređenja izvrsnosti u istraživanju, razvoju i edukaciji. To će pomoći postizanju zajedničkog razumijevanja i budućoj suradnji među istraživačima u svim relevantnim domenama i disciplinama, a ishod prijenosa znanja interaktivnim raspravama, iz znanosti u praksu gdje god je utemeljena, donijet će nove uvide i bit će koristan čimbenik u stvaranju vizije koja podupire daljnji plan i smjernice za bolje i sigurnije lijekove.

Na konferenciji će se raspravljati o napretcima u farmaceutskim znanostima u područjima važnim za sigurnost lijekova od molekule do gotovog lijeka, uvažavanjem suvremenih regulatornih pristupa i edukacijskih tehnologija.

Program skupa bit će organiziran u šest cjelina:

  • Prema boljim i sigurnijim lijekovima (Towards better and safe medicines)
  • Implementacija regulatornih znanosti dovodi do bolje kvalitete lijekova (Implementation of regulatory sciences leads to better quality of medicines)
  • Sigurnost od molekule do primjene lijeka – Perspektive akademije i farmaceutske industrije (Safety from molecule to medicine’s use – Academia and pharmaceutical industry perspectives)
  • Edukacijom i umrežavanjem u znanostima prema boljim i sigurnijim lijekovima i dobrobiti pacijenata (Through education and networking in sciences towards better and safe medicines and patients’ wellbeing)
  • Regulatorne perspektive u bioekvivalenciji i biosličnosti lijekova (Regulatory perspectives on bioequivalence and biosimilarity of medicines)
  • Nacionalni regulatorni pristupi naspram međunarodnih trendova (National regulatory approaches versus international trends).

Skup se održava u organizaciji Europske federacije za farmaceutske znanosti (EUFEPS) i Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) u suradnji s Međunarodnom farmaceutskom federacijom (FIP) i Američkom udrugom farmaceutskih znanstvenika (AAPS).

Pozvani predavači su eminentni farmaceutski znanstvenici i stručnjaci u ovom području koji će podijeliti svoja znanja i najnovije spoznaje sa sudionicima skupa kroz brojna predavanja i rasprave o svim aspektima sigurnosti lijekova.

Podijelite i Vi svoju viziju o sigurnosti lijekova u jednoj od konferencijskih tematskih cjelina.

Veselimo se Vašem sudjelovanju na konferenciji.

Kontakti: prof. dr. sc. Milena Jadrijević-Mladar Takač, e-mail: jmtmilena@gmail.com, tel.: +385 (0)98 978 0464.

Sanja Ferenčak, e-mail : sanja@tiptours.hr, tel. : +385 (0)1 466 37 52.

Više detalja o sudjelovanju na ZICPS 2013 možete naći na www.zicps2013.com.

Program konferencije nalazi se na:
http://zicps2013.com/about-the-conference/programme/preliminary-programme/

Informacije za izlagače, financijsku i institucionalnu potporu nalaze se na:

http://zicps2013.com/about-the-conference/sponsors-exhibitors-institutional-supporters/

Obrazac za sudjelovanje (može se ispisati u word document obliku na stranici: http://zicps2013.com/about-the-conference/register-here/.

Prijava sudionika putem interneta nalazi se na istoj stranici.
Rezervacija hotelskog smještaja po konferencijskim cijenama: do 15. rujna 2013. (broj soba je ograničen).
Povjerenstvo za stručno usavršavanje Hrvatske ljekarničke komore bodovalo je skup s 3 boda za pasivno sudjelovanje i 1,5 boda za aktivno sudjelovanje.

Organizatori ZICPS 2013