x
x

Svjetski dan nepušenja

  29.05.2011.

S ciljem suzbijanja pušenja kao glavnog izbježivog čimbenika rizika za nastanak niza bolesti, koje su uzrok prijevremenog umiranja, Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 31. svibnja Svjetskim danom nepušenja. Svake godine taj dan je širom svijeta posvećen različitim preventivnim aktivnostima. Ove godine vodeća tema je važnost i jačanje nadzora nad duhanom.

Svjetski dan nepušenja


Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Povjerenstvo za borbu protiv pušenja ove godine povodom obilježavanja Svjetskog dana nepušenja organizira Stručni skup "JAČANJE NADZORA NAD DUHANOM", u ponedjeljak, 30. svibnja 2011. godine u 11,00 sati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Zagreb, Ksaver 200a te Vas pozivam da sudjelujete na stručnom skupu i o istome izvijestite javnost. Predviđeno trajanje stručnog skupa je oko 2 sata.

Na skupu će prim.mr.sc. Vlasta Hrabak-Žerjavić, predsjednica Povjerenstva za borbu protiv pušenja iznijeti mjere za jačanje nadzora nad duhanom, a Sanitarna inspekcija iznijet će Izvješće nadzora temeljem Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda ("Narodne novine", br. 125/08, 55/09 i 119/09).