x
x

Završeno ovogodišnje izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju

  23.11.2023.

Već treću godinu za redom PLIVA prepoznaje i nagrađuje rad udruga koje brinu o pacijentima. Završeno je i ovogodišnje izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju. PLIVA je pobjednicima dodijelila donacije u ukupnom iznosu od 28.000 eura

Završeno ovogodišnje izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je treću godinu zaredom provela natječaj Zajedno prema zdravlju za dodjelu financijske potpore udrugama koje unaprjeđuju iskustva pacijenata te olakšavaju proces liječenja i brige o oboljelima. Na natječaj se ove godine prijavilo više od 30 inicijativa – u prvom je krugu su projektni tim i žiri zdravstvenih stručnjaka odabrali finaliste dok su u drugom zaposlenici PLIVE, zajedno s dijelom zdravstvenih stručnjaka koji su udruge birali putem PLIVINE mobilne aplikacije PhEA, svojim glasovima odlučili o pobjednicima, kojima će biti dodijeljen ukupan iznos donacija od 28.000 EUR.

U PLIVI i Tevi smo svjesni važnosti brige za zdravlje te napora koje njegovatelji i svi drugi koje skrbe o oboljelima svakodnevno nesebično ulažu kako bi im osigurali i omogućili bolju kvalitetu života. Kroz natječaj Zajedno prema zdravlju želimo nagraditi upravo njihove napore, te vam sa zadovoljstvom predstavljamo ovogodišnje pobjednike:

  • udruga Ljubav na djelu
  • udruga žena operiranih dojki Nada iz Rijeke,
  • udruga Down syndrome centar iz Pule
  • Savez društava multiple skleroze Hrvatske.

Svečana dodjela i ove je godine održana u PLIVINOM Istraživačkom institutu. Na ceremoniji su se okupili predstavnici pobjedničkih udruga, zaposlenici PLIVE te drugi uvaženi gosti. Okupljene su pozdravile dr. med. Ivana Đerek Dubravčić, voditeljica Odjela za zdravstvenu zaštitu i planiranje iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom koja na dodjelu došla kao predstavnica Grada Zagreba te doc. dr. sc. prim. Delfa Radić-Krišto, dr. med. jedna od članica PLIVINOG stručnog žirija zdravstvenih stručnjaka koji su također sudjelovali u odabiru pobjednika natječaja.

Predstavnici udruga kratko su prezentirali svoje projekte te su im članovi uprave PLIVE uručili nagrade. Drago nam je da smo i na ovaj način imali priliku odati priznanje onima koji nesebično skrbe o drugima, pomažu oboljelima te ukazuju na važnost pitanja kvalitetne i sveobuhvatne zdravstvene skrbi, kao i uloge njegovatelja u zdravstvenom sustavu.

Predsjednik Uprave PLIVE, Mihael Furjan, kratko se osvrnuo na ovogodišnji natječaj: „Jako me veseli što već treću godinu za redom imamo priliku ovdje zajedno obilježiti završetak natječaja Zajedno prema zdravlju te odati počast i zahvaliti udrugama na svemu što rade za dobrobit pacijenata. S nama su danas ovdje naši ovogodišnji pobjednici, ali zaprimili smo uistinu velik broj prijava te bih iskoristio priliku da čestitam i njima koji se ove godine nisu našli među pobjednicima te ih pozovem da se prijave i na iduće izdanje natječaja. U posljednje tri godine prikupili smo prijave od gotovo 100 udruga diljem Hrvatske te pobjednicima ukupno donirali približno 100.000 EUR. Ponosni smo što imamo priliku podržati udruge u njihovim naporima pomoći pacijentima te biti dijelom realizacije njihovih projekata. Iskrene čestitke svim pobjednicima još jednom.“

Izvor: Pliva.hr