x
x

Healthchain - inovativna IT rješenja za praćenje kardiovaskularnih bolesti

  15.10.2023.

Krajem rujna u KBC-u Rijeka održala se prva radionica EU projekta „Boosting value chains in Health at regional and EU level“ (Healthchain) na kojoj su sudjelovali predstavnici Klinike za bolesti srca i krvnih žila.

Healthchain - inovativna IT rješenja za praćenje kardiovaskularnih bolesti

Cilj radionice bio je utvrditi najčešće probleme prilikom liječenja bolesti srca, dati prijedloge za kreiranje inovativnih IT rješenja za brzu identifikaciju problema te liječenje bolesti.

EU projekt „Boosting value chains in Health at regional and EU level“ (Healthchain) započeo je 1. siječnja 2023. Provodit će se tijekom 36 mjeseci, odnosno do 31. prosinca 2025. Ukupna vrijednost projekta za KBC Rijeka iznosi 224.698,78 EUR, a 70 % sufinanciran je bespovratnim EU sredstvima, dok se preostalih 30 % financira iz vlastitih sredstava. Klinički bolnički centar Rijeka jedan je od dvadeset partnera iz pet zemalja članica Europske unije.

Ciljevi projekta su smanjiti smrtnost uslijed srčanog udara u suradnji s pacijentima te razvijanje novih tehnologija s partnerima iz IT sektora. Naglasak je na jačanju suradnje između zaposlenika KBC-a Rijeka i pacijenata kroz uporabu novih tehnologija i načina liječenja. Pacijenti će imati aktivnu ulogu u svom procesu liječenja korištenjem novih tehnologija koje će nadzirati njihovo zdravstveno stanje. Ovo je još jedan od brojnih projekata kojim će Klinički bolnički centar Rijeka unaprijediti kvalitetu zdravstvene usluge za svoje korisnike.

Izvor: KBC Rijeka