x
x

Klinička bolnica Merkur dobila moderno transplantacijsko vozilo

  14.07.2023.

Klinička bolnica Merkur, vodeća je transplantacijska ustanova u Hrvatskoj s više od tisuću transplantacijskih postupaka godišnje, a koji su u stalnom porastu. Članovi Lions Distrikt 126 Hrvatska prikupili su sredstva i omogućili kupnju prijeko potrebnog dodatnog vozila za prijevoz organa za transplantaciju i transplantacijskih timova u najmodernijim uvjetima.

Klinička bolnica Merkur dobila moderno transplantacijsko vozilo

Predstavnici Lionsa su za kupnju vozila financijska sredstva prikupili vlastitim humanitarnim aktivnostima, a vozilo su uručili ravnatelju i timu KB Merkur.

„Zahvaljujem se Lionsima ime Uprave, cijelog transplantacijskog tima i svoje osobno ime na vrijednoj donaciji kojom je suportiran prvenstveno transplantacijski program Kliničke bolnice Merkur. Ovo će pomoći u svakodnevnom funkcioniranju, radu transplantacijskog programa, transplantacijskih timova te samim time pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite najugroženije populacije pacijenata, a to su pacijenti kojima je neophodna transplantacija.“ – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Mario Starešinić, dr. med, ravnatelj Kliničke bolnice Merkur.

Lionsi su prikupili sredstva za transplantacijsko vozilo za Kliničku bolnicu Merkur i time dali svoj mali doprinos poboljšanju uvjeta zdravstvene zaštite u Hrvatskoj te efikasnosti cjelokupnog sustava. U akciji sudjelovali Lionsi iz više od 50 zemalja svijeta što znači da je Hrvatska prepoznata kao vrijedna ulaganja i prepoznatljiva zajednica Lionsa koji su vrlo sposobni prikupiti značajna sredstva.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom „Mi Služimo“, a koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta, pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini. U Lions Distriktu 126 Hrvatska djeluje 60-ak klubova raspoređenih diljem cijele Hrvatske, čijih 1.200 članova/volontera marljivo i kontinuirano rade značajne humanitarne akcije pomaganja potrebitima i koji su priznati i cijenjeni u svojim lokalnim zajednicama.