x
x

Europski forum Be Fit for Digital Age, Zagreb, lipanj, 2024. godine

  18.06.2023.

HZZO i HZMO u Helsinkiju najavili predsjedanje Europskim forumom za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti u 2024

Europski forum Be Fit for Digital Age, Zagreb, lipanj, 2024. godine

Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) sudjelovali su na Europskom forumu za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti, održanog u Helsinkiju, od 7. do 9. lipnja 2023., na temu „Naknade radnicima u svijetu koji se mijenja“ (engl. Workers' Compensation in a Changing World).

Program Europskog foruma obuhvatio je tematska predavanja i interaktivne rasprave vezano uz globalne trendove razvoja nesreća na radu i profesionalnih bolesti, kao i rada na daljinu te su, u tom smislu, predstavljeni primjeri dobre prakse Francuske, Njemačke i Finske. Također, predstavljena je strategija Vision Zero Međunarodne udruge za socijalnu sigurnost (ISSA) te provedbe nacionalne strategije država Finske i Luksemburga.

Europski forum za osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti (European forum of the insurance against accidents at work and occupational diseases) neovisna je europska asocijacija javnih i privatnih europskih ustanova koje djeluju na području osiguranja od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti, s ciljem razmjene informacija te poticanja međusobne suradnje.

Sljedeći Europski forum održati će se u Zagrebu u lipnju 2024. godine u organizaciji HZMO-a i HZZO-a pod sloganom „Be Fit for Digital Age“, što su na konferenciji u Helsinkiju najavili ravnatelji Ivan Serdar i Lucian Vukelić.

Izvor: HZZO