x
x

Dječja bolnica na Kantridi ugostila projekt Film u bolnici

  29.12.2022.

KBC Rijeka je cijeli prosinac na lokalitetu Kantrida ispunio filmskom čarolijom — ugostili su vrijedan projekt Sedmog kontinenta naziva Film u bolnici te uljepšali bolničke dane svojim malim pacijentima.

Dječja bolnica na Kantridi ugostila projekt Film u bolnici

Tijekom ukupno pet susreta najmlađi pacijenti su imali priliku gledati sjajne europske filmove, upoznati filmske profesionalce te od njih naučiti tajne i trikove njihovih zanimanja.

Filmubolnici.org, besplatna je digitalna platforma Sedmog kontinenta kojoj je cilj razvedriti dane djeci koja borave u bolnicama i potaknuti im interes za filmsku umjetnost i samostalno kreativno stvaralaštvo.

Rezultat je to zajedničkog projekta partnera iz Švedske, Belgije, Italije, Španjolske, Slovenije i Hrvatske koji se sufinancira sredstvima Potprograma MEDIA te provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Na portalu filmubolnici.org nalazi se više od 80 filmskih djela recentne domaće i europske produkcije za djecu i mlade svih dobnih skupina, kao i festivalski naslovi kojima djeca mogu neograničeno i besplatno pristupiti za vrijeme boravka u bolnici i tijekom procesa liječenja pomoću dobivenog koda za pristup.

Uz filmove, platforma sadrži i video preporuke filmaša, kratke kvizove, zoom susrete te metodičke prijedloge obrade filmova za učitelje.

Pored portala i digitalnog okruženja, projektne aktivnosti odvijaju se i na bolničkim odjelima - tako je i projekt zapravo počeo u Hrvatskoj u sedam zagrebačkih bolnica, a od sada je dostupan i malim pacijentima KBC Rijeka.