x
x

Tjedan psihologije: Tražimo mjesto za mentalno zdravlje

  17.02.2022.

Ovogodišnja akcija Zagrebačkog psihološkog društva (ZPD) u povodu Tjedna psihologije se provodi pod nazivom "Tražimo mjesto za mentalno zdravlje".

Tjedan psihologije: Tražimo mjesto za mentalno zdravlje

Time iz Zagrebačkog psihološkog društva žele ukazati na nedostatnost resursa za pružanje stručne podrške i pomoći građanima.

Na termine kod psihologa i ostalih stručnjaka mentalnog zdravlja čeka se po nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, a tretmanske postupke uglavnom nije moguće provoditi onoliko često koliko bi to bilo potrebno.

Šanse za stručnu pomoć koja bi bila na vrijeme i redovita, najveće su u privatnom sektoru što je posebno zabrinjavajuće u zemlji u kojoj mnogi građani nemaju sredstava za osnovne životne potrebe.

Tijekom Tjedna psihologije od 14. do 20. veljače građane pozivaju da kroz svoje komentare na društvenim mrežama Zagrebačkog psihološkog društva, iznesu svoja iskustva u dobivanju termina kada su tražili pomoć u sustavu.

Najavljuju da će ta iskustva građana pridodati Apelu nadležnim institucijama.

Za sve one koji traže i ne dobivaju stručnu pomoć, u subotu,19. veljače u 10 sati bit će održana online tribina na kojoj će stručnjaci mentalnog zdravlja, između ostalog, govoriti o tome kako si pomoći dok čekamo stručnu pomoć.