x
x

Svjetski dan spolnog zdravlja, 4. 9.

  04.09.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao vrhunac kampanje „Nema maženja bez paženja“, 4. rujna putem društvenih mreža projekta Živjeti zdravo obilježava Svjetski dan spolnog zdravlja.

Svjetski dan spolnog zdravlja, 4. 9.
U sklopu obilježavanja Svjetskog dana spolnog zdravlja, taj će vam dan naši stručnjaci biti dostupni od 11 do 14 sati u digitalnom savjetovalištu na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo i odgovarati na sva vaša pitanja u vezi spolnog zdravlja.

Koliko smo zapravo upoznati sa svojim spolnim zdravljem i koliko otvoreno o njemu razgovaramo? Kako ga zaštititi i koje posljedice nosi nebriga o spolnom zdravlju na naše opće zdravlje? I na kraju, gdje se i na koji način možemo više o svemu informirati?

Još 2010. godine globalna organizacija koja se zalaže za promicanje najboljih praksi u području spolnog zdravlja, World Association for Sexual Health (WAS), pozvala je da se svakog 4. rujna obilježava Svjetski dan spolnog zdravlja s ciljem podizanja svijesti javnosti o spolnom zdravlju. Prvi Svjetski dan spolnog zdravlja najavljen je upečatljivom temom „Pričajmo o tome!“ (engl. ”Let’s talk about it!”) koja je označila početak višegodišnje kampanje razbijanja straha i tabua vezanih za teme o spolnom zdravlju.

Unatoč velikim napredcima suvremenog društva, spolno zdravlje se i danas često smatra tabu temom. Tu činjenicu želimo promijeniti i uključiti cijelu populaciju u otvoreni i iskreni razgovor o spolnom zdravlju.

Zato se ove godine u obilježavanje Svjetskog dana spolnog zdravlja uključuje i Hrvatski zavod za javno zdravstvo kroz kampanju „Nema maženja bez paženja“ u sklopu poučnog projekta Živjeti zdravo. Cilj obilježavanja je skretanje pozornosti svih generacija i pojedinaca, bez obzira na spolnu orijentaciju, na odgovorno spolno ponašanje kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje, ali i zdravlje partnera. Ovoj online inicijativi pridružit će se i brojne osobe iz javnog i društvenog života i na taj način podržati Svjetski dan spolnog zdravlja.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana spolnog zdravlja, taj će vam dan naši stručnjaci biti dostupni od 11 do 14 sati u digitalnom savjetovalištu na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo i odgovarati na sva vaša pitanja u vezi spolnog zdravlja.

Zato vas sve pozivamo da nam se 4. rujna pridružite u obilježavanju Svjetskog dana spolnog zdravlja na našim društvenim kanalima te, ako već niste, da započnete voditi brigu o svom spolnom zdravlju i zdravlju partnera.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxfluIbuxin RapidZipantola PROTECT
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: