x
x

Tribina: Rizik adolescencije - razvoj ovisničkog ponašanja mladih

  03.12.2019.

Zlouporaba sredstava ovisnosti jedno je od najčešćih rizičnih ponašanja u koja se upuštaju mladi, što iz radoznalosti, neinformiranosti o njihovom štetnom djelovanju ili raznih okolnosti iz životne sredine. S obzirom na to da se kod adolescenata još uvijek razvijaju područja u mozgu koja reguliraju donošenje odluka, rasuđivanje i samokontrolu, to ih čini ranjivom skupinom za eksperimentiranje s različitim sredstvima ovisnosti i razvijanje ovisnosti o istima.

Tribina: Rizik adolescencije - razvoj ovisničkog ponašanja mladih

Rizici od zlouporabe sredstava ovisnosti kod adolescenata mogu se uvelike smanjiti preventivnim programima i kontinuiranom edukacijom. Stoga, iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na tribinu „Rizik adolescencije - razvoj ovisničkog ponašanja mladih“, koja obuhvaća pregled droga i djelovanje, znakove prepoznavanja konzumiranja psihoaktivnih tvari te ulogu i savjete kako spriječiti ili zaustaviti konzumiranje droga. Tribinu organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba.

Tribina „Rizik adolescencije - razvoj ovisničkog ponašanja mladih“ održat će se u srijedu,11. prosinca 2019., s početkom u 18 sati u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a.

Tribinu na temu „Rizik adolescencije - razvoj ovisničkog ponašanja mladih“ vodit će mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica. Sudjelovanje na tribini se ne naplaćuje, a ljubazno Vas molimo da dolazak potvrdite putem elektronske pošte andreja.radic@stampar.hr. 

Izvor: www.stampar.hr