x
x

Održan skup: Procjena rizika na radnom mjestu

  27.05.2019.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ održan je stručni skup „Procjena rizika na radnom mjestu - uloga Zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj“ s ciljem da se podigne razina svijesti o temama iz područja sigurnosti i zdravlja na radu.

Održan skup: Procjena rizika na radnom mjestu

Stručni skup je okupio ključne dionike iz područja promicanja zdravlja na radnom mjestu, procjene utjecaja različitih čimbenika na zdravlje zaposlenika, stručnjake za osposobljavanje i sprečavanje različitih negativnih utjecaja na zdravlje zaposlenika. Zavod se ovim stručnim događanjem aktivno uključio u kampanju Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA) pod nazivom “Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“.

Stručni skup zaključen je konstruktivnom raspravom koja je rezultirala koncenzusom o važnosti preventivih aktivnosti širokog spektra primjenjivima na različitim mjestima rada. Poseban interes pobudile su održane praktične vježbe u radnim skupinama na temu praktične uporabe različitih mjernih uređaja i sofisticiranih analitičkih instrumenta, te interaktivne radionice o tjelesnoj aktivnosti na radnom mjestu i jačanju komunikacijskih vještina u radnom kolektivu.