x
x

KBC Split: 26. godišnjica spajanja bolnica na Firulama i Križinama s Toplicama

  18.02.2019.

U petak je u KBC Split obilježena 26. godišnjica spajanja bolnica na Firulama i Križinama s Toplicama.

KBC Split: 26. godišnjica spajanja bolnica na Firulama i Križinama s Toplicama

KBC Split je najveća bolnička ustanova u ovom dijelu Sredozemlja, od Trsta do Patrasa u Grčkoj, i na sjeveru do Zagreba.

Ima 3700 zaposlenika, od čega 130 docenata i profesora, 40 doktora znanosti i 54 specijalizanta.

Lani su kao jedina ustanova u zemlji osnovali Odjel za razvoj projekata i Odjel za znanost i nove djelatnosti, kao što je neuroradiologija elektrofiziologije te dentalna medicina za djecu s posebnim potrebama.

Prijavili su se i za natječaj Ministarstva zdravstva zahvaljujući kojem će dobiti 70,5 milijuna kuna, rekonstruirali su i dogradili dio Klinike za onkologiju, otvorili dnevnu bolnicu u Zagvozdu te nove prostorije Zavoda za traumatologiju i ortopediju.

U planu je i uređenje Klinike za plućne bolesti u koju će se sljedećeg tjedna uvesti plin.

Po strateškom planu novog vodstva bolnice, KBC Split bi trebao dobiti nove sadržaje, poput Centra za akutnu medicinu, u sklopu čega će biti Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP), Invazivna kardiologija, Trauma, Hitna pomoć, Jedinica intenzivnog liječenja, Operacijski blok, Klinika za anesteziologiju, Jedinica intenzivnog liječenja djece, Istraživački centar.

U planu je gradnja podzemne garaže na ulazu u bolnicu, a onaj tko ju dobije u koncesiju trebat će izgraditi novu zgradu Poliklinike.