x
x

Resocijalizacija liječenih ovisnika

  02.12.2018.

Ured za suzbijanje zlouporabe droga je u srijedu predstavio rezultate 11-godišnjeg projekta preko kojeg je 700 liječenih ovisnika našlo zaposlenje, a 800 završilo školovanje.

Resocijalizacija liječenih ovisnika
Godišnje se u tretmanima ovisnosti nalazi oko 7000 ovisnika, a njih 60% je u nekom obliku radnog odnosa.

Cilj Projekta resocijalizacije liječenih ovisnika o drogama je sustavno i trajno rješavanje pitanja ovisnika putem stvaranja adekvatnog modela resocijalizacije ovisnika o drogama u zajednici, s posebnim naglaskom na razvijanje radno-socijalnih vještina, poticanje obrazovanja i zapošljavanja te pomoći u rješavanju stambenih pitanja.

Godišnje se u tretmanima ovisnosti nalazi oko 7000 ovisnika, a njih 60% je u nekom obliku radnog odnosa.

Od početka projekta je preko 9000 osoba koristilo intervencije i usluge organizacija civilnog društva koje podržavaju provedbu resocijalizacije.

U prosjeku je riječ o osobama u dobi između 30 i 40 godina na području cijele Hrvatske, a u tretmanima se većinom nalaze opijatski ovisnici.

S godinama se povećava broj liječenih ovisnika koji se samoinicijativno uključuju u školovanje i zapošljavanje, a Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) kontinuirano provodi aktivnu politiku zapošljavanja putem obrazovnih programa i programa profesionalnog usavršavanja za koje je u 11 godina utrošeno 14 i pol milijuna kuna.

Izvor: Ured za suzbijanje zlouporabe droga

VEZANI SADRŽAJ