x
x

Preventivne poruke za zaštitu spolnog zdravlja na hrvatskim plažama

  15.07.2015.

Ljetna kampanja HZJZ-a 2015. – preventivne poruke za zaštitu spolnog zdravlja na hrvatskim plažama

Preventivne poruke za zaštitu spolnog zdravlja na hrvatskim plažama

Ljeto je, obzirom da je to obično vrijeme odmora, opuštanja, češćeg druženja s nepoznatim ljudima i samim time češćih situacija neplaniranog spolnog odnosa, vrijeme kada su moguće češće situacije s većim rizikom od spolno prenosivih bolesti i ili neželjene trudnoće.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao i prethodne dvije godine, zajedno sa suradnicima organizira javnozdravstvenu kampanju u ljetnim mjesecima s preventivnim porukama na posjećenim plažama. Cilj kampanje je promicanje odgovornog spolnog ponašanja. Moto kampanje i cijelog preventivnog programa je „Znanje pobjeđuje“. Na taj način želimo podsjetiti javnost, a posebice mlade da su edukacija, informiranje i odgovorno spolno ponašanje glavne mjere prevencije HIV infekcije i drugih spolno prenosivih bolesti te zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja.

  • Edukacija i informiranje – znanje o rizicima i načinima kako se zaštititi
  • Testiranje – saznati HIV status- omogućava ranu dijagnozu infekcije i uspješnije liječenje, a ujedno se sprečava i širenje infekcije. 

Trajanje kampanje je od svibnja do rujna, a provodi se putem preventivnih poruka na oglasnim panoima i svlačionicama koje su postavljene na dvadesetak lokacija na hrvatskim plažama.

Ove godine kampanja ima novi vizual – pojas za spašavanje koji simbolično predstavlja i asocira na zaštitu, a moto je „Znanje je spas“. Preventivne poruke postavljene su u suradnji s tvrtkom B1 plakati d.o.o. , a bit će postavljene na svlačionicama na 10 lokacija u Istri i Dalmaciji (Poreč, Crikvenica, Rab, Zadar (Zaton) Sv. Filip i Jakov, Primošten, Split, Omiš, Makarska, Župa Dubrovačka) te na info panoima na 8 lokacija zagrebačkog Jaruna.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
BisolexGastalMaxirino
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
Video sadržaj trenutno nije dostupan.
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: