x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  Od 03.09.2019. do 04.09.2019.

Nobel Days: Skup dobitnika Nobelove nagrade

Mjesto: MEF Split

Medicinski fakultet u Splitu će u rujnu, u okviru projekta „Nobel Days“, imati čast ugostiti čak 4 dobitnika Nobelove nagrade, čime će postati jedna od rijetkih institucija u svijetu koja će u tako kratko vrijeme ugostiti ovoliki broj dobitnika najprestižnije znanstvene nagrade na svijetu. Zbog iznimnog značaja, događaj će biti otvorenog tipa te će svi zainteresirani moći poslušati predavanja i panel raspravu nobelovaca. Organizatori projekta „Nobel Days“ su studentske sekcije Medicinskog fakulteta u Splitu – NeuroSplit i CPSA, Medicinski fakultet u Splitu, Specijalna bolnica Sv. Katarina i Društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS).

Ovako jedinstvena prilika rijetko se pruža u bilo kojem dijelu svijeta. Na ovaj način želimo Split i Republiku Hrvatsku dodatno istaknuti kao jedno od najatraktivnijih središta znanosti u regiji, ali i šire. Kroz dva dana, 3. i 4. rujna 2019., u amfiteatru Medicinskog fakultetu u Splitu tijekom kasnih popodnevnih i ranih predvečernjih sati održat će se predavanja svjetskih stručnjaka, kao i panel rasprava – Nobel Talk, a sudjelovat će sljedeći dobitnici Nobelove nagrade:
 

  • Joachim Frank, biofizičar, 2017. godine dobio je Nobelovu nagradu za kemiju, za razvoj kriostatskog elektronskog mikroskopa
  • Richard Roberts, biokemičar i molekularni biolog, 1993. dobio je Nobelovu nagradu za medicinu ili fiziologiju za otkriće odvojenih gena
  • Georg Bednorz, mineralog i fizičar, dobio je 1987. Nobelovu nagradu za fiziku za otkriće supravodljivosti keramičkih materijala na temperaturi od 35 Kelvina
  • Harald zur Hausen, njemački virolog, dobio je 2008. godine Nobelovu nagradu za fiziologiju ili medicinu za otkriće uloge humanog papiloma virusa u nastanku karcinoma grlića maternice. Harald zur Hausen bi svoje predavanje održao 24. rujna, izdvojeno kao poseban događaj u sklopu mjeseca svjesnosti o reproduktivnom zdravlju.

 
Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u rujnu na Nobel Days te da zajedno s nama uživaju u ovom iznimnom događaju koji je potpuno besplatan i otvorenog tipa.
 
Ukoliko želite više informacija, obratite se na mail: alen@neurosplit.org (Alen Juginović, dr. med.)
Za sve medijske i sponzorske upite, obratite se na mail: neurosplit@neurosplit.org (Sekcija za neuroznanost NeuroSplit).
 
Raspored (pdf)

Letak (pdf)

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
BisolexIbuxin RapidZipantola PROTECT
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: