x
x

Zdravstveni radnici i promjena radne okoline

  01.09.2014.

Razgovori sa zdravstvenim radnicima koji napuštaju radno mjesto: mogu li smanjiti obrtaj osoblja?

Zdravstveni radnici i promjena radne okoline
Glavni je cilj takvog razgovora smanjiti broj radnika koji daju otkaz i poraditi na problemima koji se možda utvrde tijekom razgovora.

U brojnim zdravstvenim organizacijama provode se razgovori sa zdravstvenim osobljem koje daje otkaz u ustanovi kako bi se utvrdilo zašto odlaze s tog radnog mjesta. Takvi intervjui mogu se provoditi neposredno prije nego osoba napusti radno mjesto ili netom nakon što daju otkaz. Može se raditi o razgovorima tijekom sastanka ili se takav intervju može provesti telefonom. Glavni je cilj takvog razgovora smanjiti broj radnika koji daju otkaz i poraditi na problemima koji se možda utvrde tijekom razgovora.

Ovaj Cochrane sustavni pregled pokušao je odrediti da li su ti razgovori korisni u postizanju željene svrhe. Međutim, nakon opsežnog pretraživanja literature nisu pronađene studije koje su istražile to pitanje.

Autori su među objavljenom literaturom pronašli prikaze razgovora, komentare o tome kako provesti takve razgovore ili opisne studije o razlozima zašto zdravstveni radnici daju otkaz na radnom mjestu, ali nisu nađene studije koje bi odgovarale kriterijima uključenja za ovaj sustavni pregled. Potrebna su nova istraživanja u ovom području.