x
x

Tjedan mozga 2014

  03.03.2014.

Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine od 10. do 16. ožujka 2014. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj, uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Tjedan mozga 2014

U obilježavanju Tjedna mozga pridružit će  se Medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i udruge okupljene u Hrvatskom vijeću za mozak te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove.
Svih ovih godina cilj je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Ove godine posebno će biti obrađene sljedede teme:

1. Socijalni mozak
2. Mozak i bol
3. Neuralne mreže i ponašanje

Radi se o inicijativi organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama mozga, kao i popularizaciju neuroznanosti. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj 13. godinu zaredom u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga.