x
x

Novi terapijski postupak za cerebralnu paralizu

  11.05.2013.

Novi terapijski postupak preko računalne aplikacije oboljelima omogućava internetsko povezivanje s terapeutom i vježbanje u svojim domovima.

Novi terapijski postupak za cerebralnu paralizu
Novi terapijski postupak preko računalne aplikacije oboljelima omogućava internetsko povezivanje s terapeutom i vježbanje u svojim domovima, a softver je besplatana i može se instalirati na svakom računalu.

U povodu obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, Hrvatski savez udruga cerebralne paralize u ponedjeljak je otvorio novi prostor na zagrebačkoj Malešnici u kojemu je demonstriran inovativni terapijski sustav namijenjen oboljeloj djeci.

Novi terapijski postupak preko računalne aplikacije oboljelima omogućava internetsko povezivanje s terapeutom i vježbanje u svojim domovima, a softver je besplatana i može se instalirati na svakom računalu. Tema ovogodišnjeg Nacionalnog dana je inkluzivno obrazovanje, a predsjednik Saveza Ivan Vujec pozvao je Ministarstvo obrazovanja da zakonom predvidi osobnog asistenta u nastavi za svako dijete kojemu je to potrebno.