x
x

Počinje e-naručivanje na preglede u splitskom KBC-u

  22.12.2012.

Nakon e-lista koje su u KBC-u Splitu zaživjele 15. studenog ove godine, otkada svaki pacijent i obiteljski liječnik klikom miša ima uvid u liste čekanja, kako u KBC-u Splitu, tako i u ostalim hrvatskim bolnicama koje su za sada usvojile taj informatički program, od ponedjeljka će zaživjeti i e-naručivanje.

Počinje e-naručivanje na preglede u splitskom KBC-u

To je druga faza zasigurno jednog od najvažnijih projekata Ministarstva zdravlja, da napokon informatički objedini sve hrvatske bolnice i pojednostavni pacijentima dolazak na pregled, ali i olakša posao djelatnicima bolnice.
- Pripremili smo se za zajedničko upisivanje za KBC Split i primarnu zdravstvenu zaštitu. KBC Split je osigurao 1270 sati tjedno za e-naručivanje za prve kontrolne preglede u 95 specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti na 20 klinika, zavoda i odjela KBC-a Split - rekla je viša medicinska sestra Marija Županović, glavna sestra KBC-a Split.

Splitska bolnica tjedno ima ukupno 7855 sati rada u 196 ambulanti, što bi značilo da je 6585 sati već zauzeto prethodnim naručivanjem, odnosno to su liste čekanja izražene u satima.

Cijeli članak dostupan na: http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/196744/Default.aspx