x
x

III. konferencija zemalja Jugoistočne Europe o kemoterapiji i infekcijama

  20.08.2012.

III. konferencija zemalja Jugoistočne Europe o kemoterapiji i infekcijama održat će se od 8. –do 11. studenoga 2012. godine u Dubrovniku.

III. konferencija zemalja Jugoistočne Europe o kemoterapiji i infekcijama
PLIVA Hrvatska d.o.o. je sponzor konferencije.

Poštovane kolegice i kolege,

čast mi je, i zadovoljstvo, pozvati vas na III. konferenciju zemalja Jugoistočne Europe i mediteranskih zemalja o kemoterapiji i infekcijama koja će se održati od 8. do 11. studenoga u Dubrovniku. Zadnja konferencija ovog značaja s područja kemoterapije održana je prije točno - 30 godina!

Organizator Konferencije je Hrvatsko društvo za kemoterapiju u suradnji s Hrvatskim društvom za urogenitalne i spolno prenosive infekcije te drugim hrvatskim medicinskim društvima koja se bave kemoterapijom ili infekcijama, zatim Mediteranskim društvom za kemoterapiju (MSC), Federacijom Europskih društava za kemoterapiju i infekcija (FESCI) i Međunarodnim društvom za kemoterapiju i infekcije (ISC).

Glavni cilj konferencije je osigurati razmjenu znanja i iskustava s područja liječenja onkoloških i infektoloških bolesti u Regiji koju karakterizira nedostatak sredstava za znanstvena istraživanja, a time i slabija znanstvena produktivnost.

Želja nam je pružiti priliku mladim istraživačima i kliničarima da predstave svoje radove, te se povežu s liječnicima različitih specijalnosti i znanstvenicima koji se bave sličnim istraživanjima.

Vjerujemo da će, umrežavanjem i pronalaženjem zajedničkih interesa i područja za suradnju, Regija znatno brže napredovati i postizati ubrzano sve bolje rezultate u liječenju onkoloških i infektivnih bolesti.

Bogato osmišljen znanstveni programom koji se sastoji od plenarnih predavanja, simpozija, prezentacija, postera, treninga i radionica odvijat će se paralelno u tri dvorane.

Iz programa izdvajamo plenarna predavanja koja će održati svjetski poznati stručnjaci kao što su Ethan Rubinstein New antibiotics on the horizon, te Jan Styczynski EBV induced lymph proliferative syndrome.

 Pozivamo sve liječnike koji se bave kemoterapijom, infektološkom ili onkološkom, mikrobiologe, liječnike opće medicine i liječnike ostalih specijalnosti da prijave svoje radove i sudjeluju u znanstvenim raspravama s kolegama iz ostalih zemlja Regije.

U ime Hrvatskog društva za kemoterapiju, pozivam Vas srdačno da nam se pridružite u Dubrovniku od 8. do 11. studenoga 2012., iznesete svoja iskustva i dileme te da zajedno na najbolji mogući način iskoristimo suvremena znanja o mogućnostima i načinima liječenja onkoloških i infektoloških bolesti.

Vaš Bruno Baršić, predsjednik III. SEEC-a