x
x

Održan simpozij: Noviji aspekti antibiotskog liječenja

  14.11.2011.

Nastavljajući tradiciju organiziranja i izvođenja serija predavanja i radionica po Hrvatskoj PLIVA je opet ponudila nešto novo: simpozij 'Noviji aspekti antibiotskog liječenja' u organizaciji Hrvatskog društva za kemoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora.

Održan simpozij: Noviji aspekti antibiotskog liječenja

Cilj simpozija bio je prikazati probleme liječenja bolesti o kojima se ne govori mnogo kao što su odontogene infekcije i akne, prikazati posljedice neispravnog liječenja tih infekcija, upozoriti na kontroverzna područja kemoprofilakse, ali i upoznati liječnike obiteljske medicine s nekim posve novim spoznajama o djelovanju antibiotika, posebno njihovoj imunomodulacijskoj aktivnosti.
Vjerujemo da su teme bile zanimljive i korisne i da će biti pomoć u svakodnevnom radu prvenstveno liječnika obiteljske medicine.

Moderator i predavač je predsjednik Hrvatskog društva za kemoterapiju, prof. dr. sc.  Bruno Baršić koji je okupio stručnu ekipu sa Stomatološkog i Medicinskog fakulteta u Zagrebu, te vodeće liječnike u tom području s naših najvećih klinika.

Prvi simpozij održan je u Zagrebu, 12. studenog 2011. godine. Zaključak je bio jedinstven: interdisciplinarnost donosi nova saznanja i upotpunjuje postojeća. Prvi put su stomatolozi imali priliku predavati liječnicima obiteljske medicine o problematici infekcija usne šupljine (zubi, meka tkiva...). Nakon predavanja razgovaralo se o mogućnosti i potrebi da se organizira slično predavanje gdje bi među gostima bili i stomatolozi. Druga polovica predavača bili su liječnici koji su se potrudili ponuditi svima nešto novo i drugačije. Sljedeći tjedan simpozij sličnog sadržaja održava se Osijeku, a nakon toga u Splitu i Rijeci čime do kraja studenog završavamo projekt i u konačnici očekujemo ukupno oko 600 gostiju.

Mato Papić, dr. med.

Tatjana Dujnić Špoljarević, mr. ph.