x
x

Novi centri za pomoć osobama s oštećenjima sluha

  16.10.2011.

Oštećenja sluha spadaju u najčešće zdravstvene probleme, no zabrinjava činjenica da osoba potrebnu zdravstvenu pomoć dobije u prosjeku tek nakon sedam godina, objavljeno je u Poslovnom dnevniku.

Novi centri za pomoć osobama s oštećenjima sluha

Austrijska tvrtka za akustiku slušnih pomagala Neuroth otvorila je u Zagrebu i Splitu moderne slušne centre opremljene prema najnovijim audiološkim spoznajama i dostignućima. Najmoderniji tehnološki i tehnički uređaji, visokokvalificirano stručno osoblje, individualni pristup svakom korisniku i besplatno savjetovanje aduti su s kojima Neuroth dolazi na tržišta, pa tako i na hrvatsko. S ovim centrom Hrvatska je dobila i prvu "slušnu kabinu" koja predstavlja najnoviju razinu tehnoloških i tehničkih dostignuća koju trebaju sve osobe oštećena sluha. Procjenjuje se da oko 6% stanovništva ima slušne probleme, od lakših do onih najtežih, a da u prosjeku prođe sedam godina dok osoba dobije potrebnu zdravstvenu pomoć.

Individualni pristup

U tvrtki ističu kako su "čisti i kristalno jasni zvukovi oduvijek inspiracija tvrtke Neuroth, čiji je cilj više od stotine godina pomagati osobama s oštećenjima sluha u njihovoj ponovnoj integraciji u socijalni život". "Koliko su oštećenja sluha prisutna i koliko treba raditi na njihovu otklanjaju govori činjenica prema kojoj se ona ubrajaju u najčešće zdravstvene probleme. Često se mnogi zbog oslabljena sluha osamljuju i povlače iz društva. Zbog brzog tempa života mnogi zanemaruju svakodnevnu izloženost buci koja može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posljedica. Uz individualan pristup svakom klijentu, više od stotine godina radimo na ispravljanju i sprečavanju ovakvih situacija", rekla je Svjetlana Podlesnik, direktorica tvrtke Neuroth u Hrvatskoj. Ukupna investicija u Hrvatskoj vrijedna je 4 milijuna eura, a nakon Zagreba i Splita do kraja godine slušni centri otvorit će se i u Osijeku i Dubrovniku. U Neurothu ističu kako im je u planu u sljedeće dvije godine slične centre otvoriti u svim županijskim središtima. Kako bi svojim klijentima ponudili najbolje, uprava tvrtke pregovara i s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje kako bi se u slušni centar pacijenti primali i na uputnicu HZZO-a.

Vlastita akademija

Neuroth je jedna od najstarijih austrijskih obiteljskih tvrtki za akustiku slušnih pomagala. Tvrtku je 1907. godine osnovala Paula Neuroth kao Specijalni centar za slušna pomagala za nagluhe osobe u Beču, a od 1983. godine sjedište tvrtke Neuroth AG se nalazi u Štajerskoj. Tvrtka, koju danas vodi četvrta generacija obitelji Neuroth, posluje u Austriji, Švicarskoj, Lihtenštajnu, Sloveniji i Hrvatskoj. Neuroth slušna pomagala proizvodi su visoke tehnologije koji se izrađuju po mjeri, a nude i posebna kućišta za slušna pomagala od titana koja podnose i osobe s vrlo osjetljivom kožom. Posbna pozornost posvećuje se zaposlenicima, a Neuroth je u Austriji osnovao i akademiju na kojoj školuju vlastiti kadar. U zagrebačkom centru danas radi 14 visokokvalificiranih zaposlenika, inženjera bioelektornike.